fredag 7. juni 2013

Alle har hørt rapporter som tyder på en mulig sammenheng mellom brystkreft og deodoranter. Noen mennesker er naturlig nok skeptisk til en slik kausalsammenheng, mens andre har tatt det for god fisk og har sluttet å benytte seg av deodorant som følge av kreftfaren. Interessant nok virker det ikke å være en klar enighet om hva som faktisk er sant. Forskjellig fakta blir presentert med jevne mellomrom og folk blir nødt til å trekke sine egne konklusjoner.

Dr. Philippa Darbre, en akademiker ved University of Reading i Storbritannia, publiserte en studie om brystkreft i Journal of Applied Toxicology. Studiet rapporterte at det ble funnet kreftfremkallende stoffer i 158 av 160 deodoranter. I hvert fall det som Darbre omtaler som giftige og kreftfremkallende stoffer.

Allikevel har det vært en bred enighet blant veldig mange norske leger om at bruken av deodorant er helt og holdent ufarlig. Det er ingen som lider noen nød etter å ha brukt deodorant i Norge, så man skal ta det helt med knusende ro og kjøpe seg en deodorant dersom man ønsker det.

Moral: Kjøp deodorant. Det gir ikke brystkreft.

Et hett tips er å holde seg unna deodorantene som lukter og heller gå for de som skal nøytralisere lukt. Disse inneholder i 99 % av tilfellene mindre parfyme og farlige tilsetningsstoffer.

Selv har jeg slitt med allergi mot parfyme i alle år og tar til takke med disse luktfrie variantene.

0 kommentarer :

Legg inn en kommentar