søndag 23. juni 2013

Kviser og uren hud - statistikk og tall
Akne er en vanlig, faktisk, dominerende hudsykdom som rammer alle nasjonaliteter, raser og kjønn uavhengig av deres etniske bakgrunn, geografiske plassering eller miljøforhold. Det er også knyttet en del statistikk til kviser som viser at det er et ganske omfattende problem.

Ifølge en fersk undersøkelse gjort i USA uttalte ca 25% av de voksne og 31% av tenåringene i undersøkelsen at akne noen ganger hindret dem fra å delta i sosiale aktiviteter.
Kviser kommer ubeleilig.


I dag er det slik at det enes blant hudleger om at det kun er et fåtall mennesker i verden som går hele livet igjennom uten å oppleve å få kviser. For mange er det også slik at problemet vedvarer når man vokser opp, men i over 90 % av tilfellene vil man ha minimalt eller ingen akne etter fylte 30.

Litt statistikk rundt kviser


Ifølge generelle statistikker starter akne å komme vanligvis rundt puberteten og varer til voksen alder, selv om det kan vedvare i mange år til i ekstremtilfeller. Tilsvarende er det utbrutt av kviser på ca 20% av nyfødte babyer. Om lag 25% av tenåringer vil fortsatt ha akne i en alder av 25 år. Mer enn 80% av de som sliter med problemet er mellom 12 og 24 år. Akne rammer ca 90% av ungdommen og 20-30% av voksne i alderen 20 til 29 år.

Statistikk for kjønn


På grunn av hyppige hormonelle variasjoner og syklussvingninger utgjør kvinner 75 % av tilfellene. Ofte er det slik at gutter har mindre kviser når de er eldre mens det hos kvinner kan være et (stort) problem selv etter at de har fylt 20 år.

Dette er ren biologi og ikke knyttet opp mot verken sminke eller andre produkter.

Hvor på kroppen får man kviser?


Akne påvirker ansiktet i 99% av tilfellene. Andre steder som også kan påvirkes i en viss grad er rygg, nakke, rumpe og til og med armene. Det har også vært noen eksempler på at det kommer kviser på knærne, men dette er uhyre sjeldent og ofte relatert til andre hudsykdommer.

0 kommentarer :

Legg inn en kommentar