onsdag 30. oktober 2013

Jeg har vært med på å starte opp en ny nettside nå om dagen som heter Kosmetikkportalen. Her skal vi drøfte en hel del problematikk relatert til kvisedannelse, og da er kosmetikk & sminke en stor del av det som er nødt til å tas med i betraktningen.

For hvilken sammenheng er det egentlig mellom kviser og sminke?

Talgdannelse, som fører til de synlige rød prikkene man refererer til som "kviser", oppstår når huden føler at den må beskytte seg. Kviser kommer med andre ord som følge av at kroppen benytter seg av beskyttelsesmekanismer.

Og som du kanskje vet, så er ikke kroppens natur kjent med sminke. Om man dekker til ansiktet med noen lag sminke, så vil man samtidig dekke til porene - og talgdannelsen vil starte inne i huden som følge av at du lukker "åpningene i huden" som i utgangspunktet ikke skulle dekkes til.

Hvordan kan man unngå kviser når man bruker sminke?

Det er ikke så vanskelig som man tror. Kvisedannelse er ikke noe som skjer i løpet av et par timer, men nærmere rundt 20 timer - noe som igjen betyr at det er ganske lett å motvirke.

1. IKKE bruk foundation eller liknende i større deler av ansiktet mer enn 12 timer.

2. Bruk sminke som er lett å fjerne.

3. Sminkefjerneren bør ikke være av det billigste slaget da disse ofte har en tendens til å ikke få fjernet alt av smuss og skitt.

Selv vil jeg anbefale denne sminkefjerneren. Billig, god og effektiv.
Med andre ord finner man en ganske klar korrelasjon mellom kviser og sminke. Har du noen spørsmål relatert til dette, så er det bare å spørre i vei - jeg er mer enn villig til å svare på alt du kan spørre om.

0 kommentarer :

Legg inn en kommentar